Raportul de activitate pe anul 2011 al Televiziunii Romane a fost respins, marti, de plenul reunit al Parlamentului, cu 240 de voturi "pentru" si patru "abtineri", votul negativ al parlamentarilor echivaland cu demiterea lui Alexandru Lazescu din fruntea TVR.

Raportul a fost respins, ceea ce implica faptul ca intregul Consiliu de Administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi inlocuit. Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea SRTv prevede ca "respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv", potrivit MEDIAFAX.

Alexandru Lazescu, despre situatia TVR: Avem pacientul in coma

Parlamentarii PDL nu au participat la votul din plenul Parlamentului.

Conform liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Valeriu Zgonea, propunerea USL pentru sefia TVR este Radu Calin Cristea. Radu Calin Cristea a fost realizator al Actualitatii romanesti la postul Europa Libera, scrie IncomeMagazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.