In aceasta dimineata a inceput sa emita postul de stiri in limba romana si rusa Publika TV, al carui actionar este cunoscutul magnat roman Sorin Ovidiu Vantu.

Odata cu inceperea emisiei televiziunii Publika TV in Chisinau, Stiri Media Grup, companie de presa din Republica Moldova, partenera a grupului Realitatea-Catavencu, lanseaza astazi, 7 aprilie, si portalul video de stiri PUBLIKA.md, se arata intr-un comunicat de presa. De construirea site-ului si elaborarea stregiei online a acestuia s-a ocupat divizia de new media a grupului Realitatea Catavencu - F5, condusa de Dragos Stanca.

Investitia in cele doua proiecte – televiziunea de stiri si afaceri Publika TV si portalul de stiri video PUBLIKA.md – depaseste 4,5 milioane de euro, devenind, astfel, cea mai mare investitie facuta de o companie de media din Romania in afara granitelor tarii, se arata in acelasi comunicat.

Intrarea pe piata arida de media din Republica Moldova, a lui Sorin Ovidiu Vantu este privita deopotriva cu speranta si cu scepticism.

Printre jurnalistii moldoveni s-au purtat in ultima vreme discutii despre Vantu si intentiile lui in Republica Moldova. “Nimeni nu-l banuieste pe Vantu de idealism si de ganduri fratesti. Sa faca aceste investitii aici din pura dragoste de tara. Toata lumea presupune ca a avut sau are presiuni, intelegeri sau datorii de platit ca sa apara aici”, declara recent, pentru Wall-Street.ro, Angela Brasoveanu, director al revistei Punkt din Rep. Moldova.

Totusi, aparitia Publika TV va avea o serie de efecte pozitive asupra pietei media din Republica Moldova. In primul rand, jurnalistii vor fi platiti mai bine si vor avea ocazia de a se dezvolta profesional, prin trainingurile organizate de Realitatea. In al doilea rand, concurenta dintre posturile de televiziune va creste, mai ales ca odata cu Publika se va lansa pe piata o alta televiziune de stiri, Jurnal TV. Postul face parte din Jurnal Trust Media, un grup de presa infiintat de Val Butnaru, care mai detine ziarul Jurnal de Chisinau, postul de radio Jurnal FM, tabloidul Apropo Magazin si platforma multimedia jurnal.md, dupa cum arata Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.