Postul de televiziune al lui Ovidiu Vintu este inglodat in datorii. Dupa cum noteaza mai multe publicatii, trei companii au cerut in instanta falimentul Realitatea TV.
Realitatea Media SA (Realitatea TV) se confrunta in aceasta perioada cu trei cereri de insolventa, saptamana viitoare fiind primul termen de judecata intr-un dosar instrumentat de SC "R" SA (Romania libera) in octombrie anul trecut. Institutia care a cerut, cel mai recent, in instanta insolventa Realitatea Media este agentia de presa Mediafax, care a inregistrat dosarul pe 4 ianuarie, potrivit HotNews.

Cererea de insolventa a fost introdusa la tribunal pe 04.01.2010 si urmeaza sa fie solutionata pe 24 februarie. Falimentul Realitatea Media este cerut si de alte companii, printre care "R" SA, procesul urmand sa inceapa pe 12 ianuarie 2010, dar si de SC G.C.T. General Clima Therm, scrie si Evenimentul Zilei.

Inpolitics.ro a investigat mai mult acesta stire. Potrivit informatiilor Inpolitics, datoria pe care o are Realitatea fata de Mediafax se ridica la cca.35.000 de euro si provine din neachitarea abonamentelor lunare pentru serviciile agentiei respective. Problemele au inceput in chiar debutul anului trecut, cind de la Realitatea au incetat platile spre Mediafax pentru fluxurile de stiri, fotografii etc.

Aceleasi surse au dezvaluit Inpolitics ca toate tentativele elegante – nici suma nu era uriasa - ale Mediafax de a recupera datoriile s-au lovit de acelasi raspuns, sec, al directorului Mihnea Vasiliu: ”Nu avem”. Acelasi raspuns s-a primit si acum doua saptamini, de aceasta data dublat de o precizare: ”Nu mai insistati ca oricum nu avem un ban”.

Inpolitics lanseaza ideea ca in aceasta chestiune ar fi vorba despre un faliment controlat de patronul Sorin Ovidiu Vantu, ca unica modalitate de a scapa de numarul mult prea mare de angajati, urmind ca, ulterior, sa o ia de la capat cu un trust mai mic, dar mai putin costisitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.