The Guardian Media Group (GMG), care a anuntat saptamana aceasta pierderi importante in anul fiscal 2008-2009, intentioneaza sa sisteze publicarea saptamanalului duminical The Observer pentru a-si reduce costurile, scrie The Sunday Times.
Citand surse neidentificate din cadrul redactiei The Observer, The Sunday Times afirma ca acest plan a fost discutat la o reuniune a grupului care a avut loc la 6 iulie, iar decizia ar putea fi luata luna viitoare, relateaza NewsIn, citand AFP.

La aceasta reuniune, organizatia caritativa Scott Trust (n.r. proprietara GMG) a fost informata despre proiectul de a inlocui publicatia duminicala, prezentata ca fiind cea mai veche din lume, cu o revista care ar iesi joia pe piata. Au fost date si cateva exemple despre cum ar urma sa arate noua publicatie.

Din cauza impotrivirii mai multor membri ai trustului media, liderii GMG au acceptat sa mai amane proiectul, in cautarea unei solutii alternative, precizeaza The Sunday Times, subliniind ca GMG a refuzat sa faca orice comentariu. Potrivit Times, alternativa ar putea insemna o versiune redusa mult a The Observer, care ar ramane insa publicatie duminicala.

"Deocamdata, as spune ca sansele sunt egale in ceea ce priveste transformarea in revista sau suprimarea unor posturi si operarea unor reduceri de costuri, pentru a pastra versiunea de sapamanal", a declarat un responsabil cu rang inalt al grupului.

The Observer, creat in 1791, a tras pana la 1,3 milioane de exemplare in 1979, dar a ajuns anul trecut la un tiraj de numai 420.000 de copii pe saptamana.

GMG a anuntat vineri pierderi inainte de impozitare de 89,8 milioane de lire (106 milioane de euro) in ultimul sau exercitiu fiscal (martie 2008-martie 2009), in timp ce beneficiul cu un an in urma fusese de 306,4 milioane de lire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.