Producatorii de la Hollywood recurg la solutia de a relua, in "haine" noi, 40 de pelicule clasice mizand, in primul rand, pe faptul ca succesul acestora are toate sansele sa se repete si sa aduca, implicit, incasari generatoare de profit.
Un alt motiv este acela ca, in timpul recesiunii, este binevenita orice economie la bugetul filmului, inclusiv aceea legata de scenariul care, fiind vorba despre un remake, este gata scris. Dincolo de a nu mai plati pentru un text in premiera, producatorii sunt, de multe ori, obligati sa utilizeze scenarii intrate deja in istorie, dat fiind faptul ca efectele grevei de la Hollywood se fac inca simtite: mai putine texte noi, mai putini autori dispusi sa fie platiti modest pentru ce pun pe hartie, relateaza NewsIn.

Celebra pelicula "The Birds", regizata in 1963 de Alfred Hitchcock, va beneficia de un remake care va fi lansat in 2011, potrivit presei americane. Regizor ar urma sa fie Martin Campbell, care si-a legat numele si de "Casino Royale", iar protagonistii doriti de producatori sunt George Clooney si Naomi Watts. Deocamdata, insa, nu se cunoaste data de incepere a filmarilor.

Musicalul "My Fair Lady", care a castigat nu mai putin de opt premii Oscar in 1965, va fi produs, din nou, cu britanica Keira Knightley in rolul interpretat de Audrey Hepburn in versiunea originala. Cei de la Hollywood nu au dezvaluit, deocamdata, cine ii va lua locul lui Rex Harrison intr-una dintre cele mai frumoase povesti pe note din istoria cinematografiei.

"Last Tango in Paris", capodopera lui Bernardo Bertolucci din 1972, se afla, si ea, pe lista remake-urilor planuite de americani. In rolul detinut odinioara de Marlon Brando ar urma sa apara Tom Cruise, care, potrivit zvonurilor dinspre producatori, ar fi incantat sa joace alaturi de sotia lui, Katie Holmes.

Succesul seriei "Pirates of the Caribbean" i-a motivat pe cei de la Hollywood sa includa printre proiecte si un remake dupa "Captain Blood", filmul care, in anii '30, le facea pe doamne si pe domnisoare sa suspine dupa Errol Flynn. Singura certitudine, la aceasta ora, este ca regizorul noului film va fi Phillip Noyce.

Alte remake-uri planuite pana in 2012 sunt "Romancing The Stone", dupa filmul care i-a avut ca protagonisti pe Michael Douglas si Kathleen Turner, "The Karate Kid", cu fiul lui Will Smith in rolul principal, "The Bodyguard", cu Hugh Jackman si Miley Cyrus, "The Thing", dupa cunoscutul horror-ul regizat de John Carpenter, "Child's Play", care va relua povestea papusii ucigase cu par roscat si salopeta, si "Angel Heart", dupa productia in care au jucat Robert De Niro si Mickey Rourke.

Remake-urile dupa alte doua pelicule de succes, filmul de actiune "Taking of Pelham 1, 2, 3" si horror-ul "The Last House on the Left", au fost deja lansate anul acesta, urmand sa ruleze si in Romania din 7 august si, respectiv, 14 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.