Business 4 Mai 2009 00:30
Miliardarul Warren Buffett, care citeste zilnic cinci ziare, a avertizat actionarii companiei sale de investitii Berkshire Hathaway Inc ca sectorul presei scrise, afectat de probleme, ar putea sa nu isi mai revina vreodata, pentru ca nu are un model de afaceri sustenabil, relateaza Reuters.
La reuniunea anuala a Berkshire, care detine Buffalo News si are un pachet mare de actiuni la Washington Post, Buffett a declarat ca pe masura ce se diminueaza inclinatia oamenilor inspre citit, scade si interesul pe care il prezinta ziarele pentru industria publicitatii si companiile care le editeaza pentru investitori, scrie NewsIn.

"Pe cele mai multe ziare din Statele Unite nu le-am cumpara pentru niciun pret", a spus Buffett. "Ele au potentialul de a inregistra pierderi aproape fara sfarsit. Nu vad nimic la orizont care sa arate finalul acestei tendinte", a adaugat el.

Multe ziare din Statele Unite au pierdut 20% sau mai mult din veniturile din publicitate, pentru ca schimbarile tehnologice si de tendinta ale cititorilor reduc tirajele, tot mai multi cititori cautand informatii pe internet.

Mai multe ziare din orasele americane mari s-au inchis in ultimele luni, iar viitorul ziarului Boston Globe, ce inregistreaza pierderi, detinut de The New York Times Co, ramane incert.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.