Trustul elvetian de presa Ringier va opera restructurari la cotidianul Evenimentul Zilei si la revista Capital, masurile urmand sa includa si concedierea catorva zeci de angajati, sustin surse din media.
La Evenimentul Zilei, ar urma sa fie disponibilizati cel putin 30 de angajati, din majoritatea departamentelor, si vor disparea sectiile de corectura si corespondenti locali. Dupa modelul aplicat in cazul cotidianului gratuit Compact (inchis de Ringier in luna februarie), disponibilizatii de la Evenimentul Zilei vor primi mai multe salarii compensatorii.

"Politica trustului nu ne permite sa comentam informatii pornite de la niste zvonuri. Vom comunica transparent si la momentul oportun"
, a afirmat Adela Popescu, PR al trustului Ringier, in timp ce redactorul-sef de la Evenimentul Zilei, Vlad Macovei, si adjunctul sau, Alin Paicu, s-au abtinut de la comentarii.

In cazul revistei Capital, concedierile ar urma sa afecteze aproximativ 10% din personal, conform NewsIn.

Informatiile aparute pe internet legate de disponibilizarile de la Evenimentul zilei au incurcat planurile Ringier, scrie paginademedia.ro. Desi era programata pentru astazi, sedinta cu angajatii ziarului a avut loc ieri. Marius Hagger, director general Ringier, a motivat disponibilizarile prin criza economica. Tot el a motivat sedinta de ieri prin scurgerile de informatii de pe internet.

Totodata, s-a anuntat trecerea Evenimentului zilei la un format mai mic, odata cu punerea in functiune, in luna mai, a noii tipografii.

Ringier explica concedierile intr-un comunicat intern: "In acelasi timp a fost intreprinsa o reevaluare atenta a proceselor redactionale. In urma acestei analize a reiesit faptul ca Evenimentul zilei poate fi produs la acelasi nivel de calitate cu o echipa redactionala mai mica, dar organizata conform standardelor internationale. In acelasi timp, o atentie sporita este acordata dezvoltarii online, unde au fost alocati o parte dintre colegii dedicati editiei print" . Comunicatul integral il gasiti aici.

Din partea Ringier: Sandvisuri si pizza in loc de calmante


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.