New York Times, care se confrunta cu o lipsa de lichiditati, a anuntat luni ca a finalizat un acord prin care isi vinde sediul social din Manhattan fondului de investitii W.P. Carey&Co, de la care il va inchiria apoi, cu posibilitatea de rascumparare dupa 10 ani.

Acordul incheiat cu fondul de investitii W.P. Carey&Co pentru 21 din totalul pe 25 de etaje care apartin New York Times, ii va permite grupului de presa din care face parte cotidianul sa recupereze 225 de milioane de dolari, relateaza NewsIn, citand AFP. Dupa 10 ani, acesta va avea posibilitatea sa isi rascumpere sediul, la pretul de 250 de milioane de dolari.

Aceasta initiativa se inscrie in cadrul mai multor eforturi ale New York Times de a-si reduce datoriile. Milionarul mexican Carlos Slim a fost de acord in luna ianuarie sa ii acorde un imprumut de 250 de milioane de dolari, iar grupul de presa cauta in prezent un cumparator pentru 17,75% din actiunile unei companii care controleaza una dintre principalele echipe de baseball din tara, Red Sox, stadionul acesteia, Fenway Park, si un post de televiziune de sport.

Compania-mama a cotidianului new-yorkez, care mai detine si Boston Globe si alte ziare din nord-estul Statelor Unite, a anuntat luni ca la sfarsitul anului 2008 datoria sa se ridica la peste un miliard de dolari, precizand ca aceasta cifra s-a redus datorita interventiei lui Slim. Pana in noiembrie, societatea intentioneaza sa mai ramburseze inca 49,5 milioane de dolari, iar pana in martie 2010 250 de milioane.

Profitul New York Times a scazut cu 48% in trimestrul patru, din cauza scaderii veniturilor din publicitate, iar pierderile anuale s-au ridicat la 57,84 milioane de dolari.

Sediul social din New York al grupului de presa se afla intr-o cladire cu 52 de etaje proiectata de arhitectul Renzo Piano si construita in centrul Manhattanului.

NY Times isi ipotecheaza noul sediu din Manhattan din cauza crizei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.