Premierul britanic David Cameron a amenintat ca isi va exercita dreptul de veto in cazul bugetului Uniunii Europene.

Intr-un interviu aparut cu cateva ore inainte de deschiderea, duminica, a conferintei anuale a partidului sau conservator la Birmingham (centrul Angliei), Cameron a declarat ca va bloca bugetul daca acesta nu va corespunde interesului britanicilor.

El a calificat drept "scandaloase" tentativele de crestere a bugetului total al UE la viitoarele negocieri pentru perioada 2014-2020.

"In ceea ce priveste acordul-cadru financiar multianual, nu este acceptabil sa se preleveze cantitati mari de bani de la contribuabilii tarilor europene pentru a se alimenta un buget central in crestere", a declarat premierul britanic, care se confrunta cu sondaje nefavorabile, care pun in avantaj opozitia laburista.

"De aceea vom lupta foarte dur impotriva acestei (masuri), la fel cum ne vom lupta foarte dur si nu vom incrucisa bratele, deloc, in privinta rabatului britanic", a adaugat el.

"Ar fi scandalos sa vedem cresteri importante ale bugetului european in timp ce noi ne confruntam cu taieri in bugetul national", a insistat el, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit lui, Partidul Liberal-Democrat, partener minoritar al coalitiei de guvernamant, este de acord cu aceasta linie politica.

David Cameron sugereaza, de asemenea, stabilirea a doua bugete separate, unul pentru cele 17 state membre euro si unul pentru celelalte zece tari, printre care se numara si Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.