Criza din zona euro a ajuns intr-o etapa critica, iar statele membre trebuie sa-si asume un angajament ferm fata de moneda unica pentru a recastiga increderea investitorilor, potrivit unui raport al FMI, care recomanda introducerea de obligatiuni comune ca posibila solutie pentru Europa.

"In pofida masurilor extraordinare, bancile si pietele datoriilor de stat din multe parti ale zonei euro raman sub presiune acuta, ridicand semne de intrebare privind viabilitatea uniunii monetare. Conditiile economice si financiare continua sa se deterioreze. Investitorii priveaza de finantare statele membre care au cea mai mare nevoie, transferand capitalul la adapost si impingand primele de risc la noi recorduri", potrivit unui raport prezentat de Fondul Monetar International (FMI), potrivit Wall-Street.ro.

Sistemul monetar european are nevoie de o uniune bancara si de integrare fiscala, pentru a pune capat declinului de incredere care cuprinde regiunea, considera FMI.

Citeste mai multe despre parerea FMI privind criza din zona euro pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.