Ministrii Finantelor din zona euro au respins speculatiile privind iesirea Greciei din zona euro, calificandu-le drept "propaganda si nonsens".

Oficialii europeni au subliniat insa ca Grecia trebuie sa respecte termenii programului de "bailout" convenit cu UE si FMI.

Premierul elen: Grecia ar putea intra in incetare de plati pana in iunie

Totusi, daca statul elen va reusi sa formeze un guvern legitim care sa subscrie acordului cu institutiile financiare internationale, atunci unele tinte din program ar putea fi "inmuiate", a indicat Jean-Claude Juncker, presedintele forumului ministrilor de Finante din zona euro, potrivit Wall-Street.ro.

Iesirea Greciei din zona euro pare tot mai posibila

"Nu vad, nici macar pentru o secunda, iesirea Greciei din zona euro. Este un nonsens, este propaganda. Iesirea Greciei din zona euro nu a fost o tema de discutie astazi. Nimeni, absolut nimeni, nu a ridicat aceasta problema. Insa populatia Greciei, cetatenii ei, trebuie sa stie ca am convenit asupra unui program care trebuie implementat", a spus Juncker luni seara, dupa incheierea sedintei ministrilor de Finante din zona euro.

Citeste mai multe detalii despre iesirea Greciei din zona euro pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.