Brazilia a devenit in acest an a sasea mare economie a lumii, devansand Marea Britanie, care a coborat pe pozitia a saptea, potrivit Centrului pentru Cercetari Economice si de Afaceri din Londra.

Cele mai mari sapte economii ale lumii sunt in ordine Statele Unite, China, Japonia, Germania, Franta, Brazilia si Marea Britanie, conform celui mai recent clasament realizat de institut.

"Observam ca tarile care produc bunuri de prima necesitate, precum alimentele si energia, urca treptat in clasamentul economiilor mondiale", a declarat directorul Centrului, Douglas McWilliams, conform Mediafax.ro.

El a remarcat totodata ascensiunea economiilor asiatice in ierarhia mondiala, in detrimentul tarilor occidentale.

Brazilia are o populatie de 200 de milioane, de ori mai mult decat Marea Britanie, scrie money.ro. In trimestrul al treilea al anului, economia Braziliei a inregistrat o crestere de doar 2,1%, dar expertii estimeaza ca viitoarele competitii gazduite de Brazilia, Campionatul Mondial de Fotbal in 2014 si Jocurile Olimpice in 2016, vor impulsiona cresterea economica in perioada urmatoare.

Raportul centrului de cercetare economica arata ca economia Marii Britanii o va depasi pe cea a Frantei, pana in 2016, iar economia zonei euro se va contracta in 2012 cu 0,6% "daca problemele din zona euro se vor rezolva", si cu 2%, daca nu se gaseste o solutie la criza datoriilor suverane.

Potrivit analizei CEBR, tarile europene inregistreaza un regres, in timp ce economiile tarilor asiatice sunt pe un trend ascendent.

Mai multe detalii puteti afla in tabelul de mai jos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.