Justitia britanica a confirmat, miercuri, decizia privind extradarea in Suedia a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, dupa 11 luni de proceduri juridice, insa hotararea poate fi contestata la Curtea Suprema, relateaza AFP.

Cei doi judecatori de la Inalta Curte din Londra responsabili de acest dosar au respins argumentele apararii potrivit carora cererea de extradare a australianului in varsta de 40 de ani este "injusta si contrara legii".

Julian Assange, suspectat in Suedia de viol si agresiune sexuala, a fost arestat in decembrie in Marea Britanie.

O prima instanta britanica a aprobat, in februarie, extradarea lui Assange, insa avocatii acestuia au declansat o procedura complexa de apel.

Fondatorul WikiLeaks, consemnat la domiciliu in Marea Britanie in asteptarea deciziei judecatoresti, locuieste la conacul unui prieten, nu departe de Londra.

Site-ul WikiLeaks a inceput sa publice in noiembrie 2010 mii de telegrame diplomatice americane, site-ul si fondatorul sau atragand critici dure din partea administratiei de la Washington.

Intr-o biografie neautorizata publicata in septembrie, Julian Assange dezminte inca o data acuzatiile de viol formulate in Suedia, denuntand o manipulare politica. "Aceste doua femei au avut cu mine relatii sexuale deplin consimtite", afirma el.

Citeste integral despre Julian Assange in dosarul 9am:
Cum arata lumea "prin lupa" Wikileaks?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.