Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a declarat joi la Ziua Nationala a Romaniei la Expo 2010 Shanghai, ca asteapta "cat mai multi turisti chinezi in Romania" si, totodata, a invitat investitorii din China sa contruiasca autostrazi si hidrocentrale in Romania.

”Pavilionul Romaniei la Shanghai este o invitatie adresata investitorilor chinezi. Romania se pregateate saiai modernizeze hidrocentralele sau saconstruiascaaltele noi, iar companiile chineze sunt binevenite saparticipe la licitatii. Vrem saconstruim aosele ai autostrazi, sau facilitati industriale, expertiza sau capitalul chinez sunt, la randul lor binevenite”, a declarat Teodor Baconschi, conform NewsIn.

China se afla ”doar” pe locul 17 intre investitorii straini in Romania
, insa ministrul de afaceri externe al Romaniei considera ca ”exista infinit mai mult potential”.

De asemenea, Baconschi a mai spus ca Romania are una dintre cele mai putin poluate suprafete agricole din Europa ai ca tara noastra intentioneaza sa o pastreze astfel.

”Romania are deci vocatia de a deveni unul din principalii exportatori de produse agricole biologice. Cel mai important mesaj lansat in China este acesta: Romania doreate ai are resurse pentru intensificarea schimburilor economice, culturale, academice. Avem marfuri chinezeati in Romania, dar ne dorim mai multi investitori, mai multi turisti, mai multi studenti chinezi”, a afirmat Baconschi.

Ministrul de externe considera, totodata, ca, in ciuda crizei economice, ”Romania are ambitia, talentul, tehnologia ai viziunea de a construi o vitrina credibila in China".


Ministrul Teodor Baconschi participa, intre 28 ai 30 iulie, la Shanghai, la evenimentele ocazionate de Ziua Nationalaa Romaniei la Expo 2010, sarbatoritajoi, 29 iulie. Pentru acest eveniment, Romania a pregatit o serie de evenimente cultural-artistice ai economice. De asemenea, cu aceasta ocazie, se lanseazaai brandul de turism al tarii, in prezenta ministrului dezvoltarii regionale ai turismului, Elena Udrea.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.