Moneda ungara a inregistrat cea mai mare scadere la nivel mondial, dupa ce vicepresedintele partidului Fidesz, Lajos Kósa, a declarat ca tara sa se indreapta spre o situatie asemanatoare cu cea a Greciei.

Moneda nationala a Ungariei s-a depreciat joi in fata euro, dupa ce vicepresedintele partidului de guvernamant, Fidesz, a declarat ca tara se indreapta spre o situatie asemanatoare cu cea a Greciei, transmite Bloomberg. "Ungaria are foarte putine sanse sa evite o situatie ca cea a Greciei", a declarat Lajos Kósa, care a adaugat ca economia ungara "se afla intr-o situatie mult mai rea" decat prevazuse partidul sau, potrivit Realitatea.net.

Astfel, moneda ungara s-a depreciat si a inregistrat cea mai puternica scadere dintre cele peste 170 de tari monitorizate de Bloomberg. Forint-ul era tranzationat joi, la 277,45 forinti/euro, la 15:28,ora Budapestei, in cursul acestei dimineti, cursul ajungand la maxime de pana la 280 forinti/euro.

Kosa a mai spus ca nici sectorul administrativ lucrurile nu stau mai bine, deoarece exista situatii in care salariile pe luna iunie nu vor putea fi platite, si a punctat faptul ca Ungaria are de-a face cu o situatie delicata.

"Un lucru este sigur: avem de-a face cu o sitatie de urgenta. [...] Trebuie sa luam masuri imediate, indiferent de costuri, acum ca corabia se scufunda. Nu putem implementa masuri generale de criza, politica economica trebuie sa se bazeze pe principii complet noi", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.