Eforturile depuse de presedintele Federal Reserve (FED), Ben Bernanke, de a sustine revenirea economiei americane ar putea fi zadarnicite de cel de-al doilea obiectiv al bancii centrale, de redresare a sistemului bancar, relateaza Bloomberg.
Consiliul Federal Reserve, ce urmeaza sa-si prezinte miercuri (n.r. 23 septembrie 2009) concluziile reuniunii de doua zile, ar putea sustine in continuare ideea ca actualele conditii dure de creditare limiteaza cresterea. Creditarea a scazut timp de cinci saptamani consecutiv, evolutie care, sustin analistii, reflecta cerintele Federal Reserve, ca bancile sa colecteze mai mult capital si sa-si inaspreasca standardele de acordare a imprumuturilor, noteaza Wall-Street citand NewsIn.

In cazul in care creditarea nu va fi reluata, exista riscul ca nivelul cresterii economice sa fie mai mic decat estimeaza Federal Reserve sau chiar ca Statele Unite sa intre intr-o noua recesiune, sustin economistii. Acest scenariu ar face mai probabil ca Fed sa-si mentina dobanda de politica monetara aproape de zero pentru o perioada mai indelungata.

"Ar fi absolut incantati (n.r. FED) daca bancile ar colecta mai mult capital si apoi ar incepe sa acorde mai multe credite, dar pana cand se va intampla acest lucru, FED trebuie sa continue sa incerce sa incurejeze cresterea prin credite ieftine", a declarat fostul guvernator Fed, Lyle Gramley.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.