Bancile americane, care au facut mii de disponibilizari in cei doi ani de criza financiara, incearca brusc sa umple golurile lasate in structura personalului, pentru a profita de cresterea burselor..
"In martie si aprilie, nimeni nu stia cu adevarat daca divizia de operatiuni bancare de investitii va exista din nou. Situatia s-a schimbat dramatic in ultimele patru sau cinci luni si, acum, bancile fac din nou angajari", a declarat David McCormack, director managerial in cadrul firmei Sheffield Haworth.

Incepand din luna iunie, cand mare parte din fondurile guvernamentale au fost rambursate, mai multe banci americane au reluat angajarile pentru a umple golurile din diviizile care au inregistrat performante bune in prima jumatate a lui 2009, relateaza Wall-Street, citand NewsIn.

Daca la inceputul anului pana si bancile cele mai afectate de criza, precum JPMorgan sau Goldman Sachs au fost prudente in privinta angajarilor, in contextul recesiunii si al restriciilor impuse de autoritaitile de reglementare, dupa primirea ajutoarelor de stat, afisarea unor rezultate trimestriale pozitive a schimbat atitudinea institutiilor financiare americane.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.