Un designer australian de jucarii a lansat o papusa ce-l intruchipeaza pe Bernard Madoff, bancherul responsabil pentru cea mai mare frauda din istorie - 50 miliarde de dolari, scrie BBC.

Papusa Smash-Me Bernie, care il intruchipeaza pe bancherul american Bernard Madoff, este imbracata intr-un costum de diavol si tine in mana un trident. Smash-Me Bernie (clic pentru foto) vine insotita de un ciocan auriu menit sa destreseze cumparatorul. Cu acesta, noul posesor al papusii, il poate sparge pe Madoff in bucati.

Creatorul papusii, Graeme Warring, declara pentru BBC ca ideea i-a venit dupa ce un amic de-al sau a pierdut bani in scandalul Madoff.

Cea mai mare frauda din istoria financiara - Un Caritas american

Papusa de 100 de dolari a atras interesul presei din intreaga lume, dupa ce a fost prezentata in cadrul Targului Toy Fair, de la New York.

Warring, australian din nastere, dar care locuieste in prezent in Statele Unite ale Americii, a declarat ca a inventat papusa pentru a-si consola amicul falimentat de frauda lui Madoff.

“Pierduse multi bani si era destul de suparat in legatura cu toata povestea… Asa ca i-am facut o mica papusa Bernie Madoff… Am pus un ciocan in cutia papusii si i-am zis << Asculta, cand o primesti, sa o spargi in bucati – te va face sa te simti mai bine. Apoi ingroap-o in gradina si lasa toata povestea in urma>>. Asa a si facut, desi era ingrozitor de amuzat. Dupa a povestit si altor prieteni despre asta si fara sa te astepti, toata lumea a inceput sa comande papusa”, povesteste creatorul papusii Smash-Me Bernie.

Septagenarul Bernard Madoff, un fost presedinte al Bursei Nasdaq, este acuzat de comiterea celei mai mari fraude din istorie (50 miliarde de dolari) prin schema Ponzi, similara cu Caritasul.

Daca va fi gasit vinovat, Madoff risca pana la 20 de ani de inchisoare si amenzi de milioane de dolari. In prezent, bancherul este tinut in arest la domiciliu, nu a intentat apel si nici nu a raspuns la acuzatii.

Un investitor francez s-a sinucis dupa ce a pierdut circa 1,4 mld. dolari in scandalul Madoff


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.