Seful Apple se retrage de la conducerea companiei pana la sfarsitul lunii iunie, din cauza unei probleme de sanatate destul de grave.
Intr-un email intern adresat angajatilor sai acesta a explicat ca problemele sale de sanatate sunt mult mai complexe decat credea si ca "din nefericire interesul asupra sanatatii sale este o 'distractie' nu doar pentru familia sa, dar si pentru angajatii Apple", informeaza The Huffington Post.

Intr-o alta scrisoare adresata in urma cu cateva zile intregii comunitati Apple, Steve Jobs,anunta ca a descoperit de curand ca are o deficienta hormonala, care a cauzat si scaderea in greutate majora de anul trecut. In aceasta scrisoare, Jobs dadea asigurari ca este vorba de un tratament relativ simplu, care-l va ajuta sa se intoarca repede la carma Apple, unde se afla de 11 ani.

Primele zvonuri despre starea de sanatate a sefului gigantului informatic au fost determinate de faptul ca aparuse foarte slabit in iunie, dupa care nu a mai castigat in greutate, iar Jobs fusese operat de cancer de pancreas in 2004. Potrivit NewsIn, Steve Jobs a suferit atunci o procedura medicala similara unei operatii Whipple, prin care i-au extirpate unele parti ale pancreasului, tractul biliar si intestinul subtire.

Potrivit Bloomberg, un potential efect secundar al acestei proceduri implica inlaturarea pancreasului, pentru a preveni secretiile pancreatice, iar pacientul trebuie tinut in viata cu insulina, pentru reglarea glicemiei, a declarat Robert Thomas, seful sectiei de chirurgie a spitalului Peter MacCallum Cancer Centre.

Reticenta companiei Apple de a furniza informatii asupra starii de sanatate a lui Jobs a cauzat ingrijorari in randul investitorilor, care au fost martori la deprecieri ale actiunilor in urma fiecarui zvon nou legat de sanatatea lui Jobs. Actiunile Apple s-au depreciat cu 11% pe piata germana, dupa ce Jobs a anuntat ca isi va pastra rolul de director executiv in timpul concediului medical, ce va dura pana la finalul lunii iunie.

Pe perioada absentei sale, directorul de operatiuni al Apple, Tim Cook, va prelua responsabilitatile lui Steve Jobs, ocupandu-se in acelasi timp de activitatea operativa. Totusi, Steve precizeaza clar ca va ramane "implicat in deciziile majore in ceea ce priveste strategia companiei pe toata durata concediului medical".

Purtatorul de cuvant al lui Jobs, Steve Dowling a refuzat sa faca declaratii despre starea medicala sau evolutia sanatatii acestuia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.