Dintre companiile romanesti active pe piata rezidentiala, Conarg si Arcom sunt un fel de pionieri ai domeniului
Arcom a finalizat in urma cu 7 ani unul dintre primele ansambluri de apartamente din Bucuresti (Calea Plevnei - 200 locuinte), iar acum este antreprenor general al complexului Carol Park. In plus Business Standard scrie despre cresterea Arcom, ca fiind una exploziva anul acesta. Compania Lafarge Arcom Gips, divizie a grupului francez Lafarge, mizeaza pe o crestere de 20% a cifrei de afaceri in acest an, la 26 milioane de euro, dupa ce a incheiat anul 2007 cu afaceri de 21,6 milioane de euro. Avansul vanzarilor companiei in acest an va fi determinat de reducerea importurilor si de intensificarea productiei din Romania, potrivit directorului general al firmei, Sebastian Popescu, citat de Mediafax. (A.U.)

Cea de-a doua, Conarg, a finalizat anul trecut primul sau proiect de ansamblu rezidential din Bucuresti - Quadra Place -, cele 343 de apartamente ale ansamblului atragand o investitie de 32 milioane euro, dupa cum arata Sfin. Anul acesta, compania va continua Quadra Place, lansand proiectul Quadra Place 2, plus alte doua in sectoarele 3 si 5 ale Capitalei. Conarg mai este implicata in dezvoltarea proiectului Baneasa, precum si in cele derulate de fondul Equest Partners. Conform Business Standard, Conarg a fost privatizata in 1994 si preluata integral de Valentin Visoiu in 1999, are o cifra de afaceri de 80 mil. euro si profit net de 12 mil. euro in 2007. Momentan are 42 de angajati iar pentru 2008, estimeaza 100 mil. euro, in crestere cu 25%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.