Conform unei analize realizate la nivelul pietei imobiliare din Capitala de Impact Developer & Contractor SA, Sectorul 1 ramane fruntas in topul preferintelor bucurestenilor, iar Sectorul 6 codas, cartierul Aviatorilor este cel mai valoros in momentul actual, cartierul Ferentari cel mai depreciat, iar cele mai scumpe locuinte in momentul de fata sunt cele cu 4 camere, cele mai ieftine fiind cele cu o camera.

  • Topul preturior medii in functie de sector:
Ordinea descrescatoare a pretului mediu in functie de apartenenta locatiei la sector duce la urmatoarea ierarhizare a sectoarelor Capitalei: Sectorul 1 cu 1.691 euro/mp, Sectorul 2 cu 1.305 euro/mp, Sectorul 5 cu 1.290 euro/mp, Sectorul 3 cu 1.277 euro/mp, Sectorul 4 cu 1.166 euro/mpsiSectorul 6 cu 1.035 euro/ mp.

Pretul mediu al locuintelor oferite la vanzare in Bucuresti de la inceputul anului pana in prezent este de 1.294 euro/mp.

  • Topul celor mai valoroase cartiere din Capitala

Pe baza aceluiasi pret mediu pe metru patrat util, primele 5 cele mai valoroase cartiere ale Capitalei, din totalul de 54, sunt: Aviatorilor cu 3.050 euro/mp, Primaverii cu 2.831 euro/mp, Victoriei cu 1.993 euro/mp, Dorobanti cu 1.986 euro/mpsiCotroceni cu 1.898 euro/mp.

Cele mai depreciate cartiere bucurestene, utilizand aceeasi medie, sunt: Ferentari cu 926 euro/mp, Fundeni cu 951 euro/mp, Andronache cu 954 euro/mp, Ghencea cu 953 euro/mpsiRahova cu 961 euro/mp.

Tot in functie depretul mediu pe metru patrat util cerut de bucuresteni in ofertele de vanzare, ordinea descrescatoare a valorii apartamentelor cu 1, 2, 3 si 4 camere este urmatoarea: apartamentele cu 4 camere se vand cu 1.307 euro/mp, cele cu 3 camere se vand cu 1.300euro/mp, cele cu 3 camere cu 1.291 euro/mpsigarsonierele cu 1.278 euro/mp.

  • Topul cartierelor de lux din Capitala
Pentru cautatorii de lux (indiferent de marimea locuintei) primele 5 cartiere bucurestene care au oferte scumpe sunt: Aviatorilor cu 5.600 euro/mp, Primaverii cu 3.700 euro/mp, Dacia cu 3.200 euro/mp, Victoriei cu 2.900 euro/mpsiDorobanti cu 2.900 euro/mp.

Cei interesati de chilipiruri le gasesc in primele 5 cartiere de pe lista celor mai ieftine oferte: Fundeni (680 euro/mp), Ferentari (700 euro/mp), Ghencea (730 euro/mp), iar la 750 eur/mp se gasesc oferte inAndronache, BucurestiiNoi, Giulesti, Giurgiului, Militari si Rahova.

Citeste si:
reConstruct Forum 2023: Cât mai avem de așteptat până când...
reConstruct Forum 2023: Cât...

  • Topul cartierelor cu cel mai mare potential de specula

Analiza Impact Developer & Contractorscoate la iveala si cartierele contrastante, cu potential speculativ, unde putem gasi deopotriva locuinte foarte ieftine dar si foarte scumpe – spre exemplu in cartierul Aviatorilor putem gasi la o diferenta de 4.300 euro/mp atat locuinte scoase la vanzare la pretul de 5.600 euro/mp dar si la pretul de 1.300 euro/mp, in cartierul Dacia putem gasi la o diferenta de 2.200 euro/mp, in Dorobanti la o diferenta de 1.767 euro/mp, in Victoriei la 1.650 euro/mp si in Domenii la 1.608 euro/mp.

Analiza permite evidentierea cartierelor cu gradul cel mai mare de omogenitate, unde diferentele intre preturile maxime si minime sunt relativ mici: Vatra Luminoasa este cel mai omogen cartier cu un ecart intre pretul maxim si cel minim de doar 201 euro/mp, urmat de Drumul Sarii cu 265 euro/mp,Balta Alba cu 360 euro/mp, Sebastian cu 380 euro/mp si Oltenitei cu 410 euro/mp.

Citeste si:
reConstruct: ce soluții au jucătorii din imobiliare pentru...
Aflăm la reConstruct ce...

  • Topul celor mai ieftine garsoniere, in functie de sectoare

Daca cineva este interesat de o garsoniera in Sectorul 1 atunci pe cele mai luxoase le gaseste in Aviatiei, Victoriei, Primaverii, Dorobanti sau Aviatorilor, iar pe cele mai ieftine le gaseste, in ordinea crescatoare a pretului, in Baneasa, Bucurestii Noi, Gara de Nord, Grivita si Damaroaia.

Tot pentru garsoniere, dar in Sectorul 2 ordinea este pentru cele scumpe -Universitate, Colentina, Dacia, Tei, Stefan cel Mare, iar pentru cele mai ieftine- Fundeni, Pantelimon, Iancului, Colentina, Tei.

Analiza Impact Developer & Contractor SA a fost efectuata pe circa 10.000 de anunturi unice de vanzare de locuinte, amplasate in diverse cartiere din Bucuresti, care au fost publicate pe site-urile de profil, in perioada 3 ianuarie - 21 iunie 2011 si releva preferintele imobiliare ale bucurestenilor in materie de sectoare, cartiere si marime a locuintelor.

Citeste si:
Țeapă imobiliară de proporții în Brașov. Zeci de familii și-au...
Țeapă imobiliară de proporții...

In analiza s-au luat in considerare impartirea geografica, denumirea oficiala a cartierelor, numarul de camere, suprafata utila, pretul in euro si zona de amplasare a locuintei. Calculele s-au facut pentru fiecare tip de apartament (1, 2, 3, 4 camere) evidentiind pretul cel mai mic, cel mai mare si pretul mediu pe metru patrat. Pretul mediu pe metru patrat util dintr-un sector este calculat ca medie a tuturor preturilor pe metru patrat util al garsonierelor, apartamentelor cu 2, 3 si 4 camere pentru care exista oferte in sectorul respectiv. Numarul total al cartierelor situate in cele 6 sectoare este de 54.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.