A doua etapa a programului Prima Casa a adunat sub acelasi acoperis ofertele a 21 de banci, valoarea totala a plafonului solicitat depasind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010.

Fondul National de Garantare a Creditelor, in colaborare cu Asociatia Romana a Bancilor si bancile partenere, continutul conventiei cadru de colaborare pentru a doua etapa a programului Prima Casa.

Supra-subscrierea plafonului alocat a impus repartizarea plafonului printr-o diminuare progresiva, corespunzatoare subscrierii.
Descopera mai jos plafoanele bancilor inscrise in a doua etapa a programului Prima Casa.

Programul va demara imediat dupa semnarea ordinului comun al Ministerului Finantelor Publice si al Ministerului Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, se arata intr-un comunicat de presa.

Proiectul conventiei a fost inaintat MFP in vederea aprobarii si parcurgerii procedurilor legale pentru implementare si include noile prevederi ale programului precum si o modalitate mai eficienta de derulare a programului intre FNGCIMM si banci.

FNGCIMM va putea acorda garantii imediat ce conventiile cadru vor fi semnate de catre finantatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.