Chiar si apartamentele noi au mici defecte. Acestea pot fi usor descoperite de viitorul proprietar prin efectuarea unei simple inspectii tehnice, arata reprezentantii Colliers International.
In timpul unei inspectii pot fi sesizate diverse probleme, de la suprafete degradate pana la instalatii electrice neprotejate in baie sau placi de faianta cu defecte. Acestea sunt doar cateva dintre neconformitatile pe care un cumparator le poate intalni la achizitionarea unui apartament. Daca aceste 'defecte' nu sunt observate la timp, vor duce la costuri suplimentare pentru viitorul proprietar, in momenul mutatii in noua locuinta.

Pentru a evita asemenea situatii, cumparatorul poate apela la serviciul de asistenta tehnica pentru inspectia preliminara, prin intermediul caruia un inspector independent verifica daca apartamentul pe care cumparatorul il va achita in final indeplineste standardele prevazute in antecontractul de vanzare-cumparare.

Utlilitatea acestui serviciu consta in efectuarea, pentru cumparator, a inspectiei tehnice aferente apartamentelor sau vilelor achizitionate si descrierea constatarilor intr-un raport. Observatiile din acest raport, in masura in care sunt agreate de toate partile implicate, vor fi incluse in procesul verbal de receptie preliminara, care va fi semnat de cumparator si dezvoltator.

Prin semnarea procesului verbal, dezvoltatorul se angajeaza sa rezolve toate problemele semnalate, de aceea este foarte important ca absolut toate defectele apartamentului sa fie incluse in acest document. Totodata, raportul realizat de acest inspector independent va oferi clientilor o imagine concludenta asupra nivelului calitativ la care a fost construit apartamentul, pentru o mai buna negociere in momentul semnarii contractului.

Am intalnit des atat erori de executie ale finisajelor interioare, cum ar fi deficiente la montajul parchetului, placi de gresie sparte sau pereti din gips carton denivelati, cat si nefunctionalitati, precum usi montate gresit, inclinatii deficitare ale pantelor in bai si terase, instalatii incomplete”, a explicat Raluca Laudoniu, managerul Diviziei Building Surveying din cadrul Colliers International.

Incepand de anul trecut, pentru a veni in completarea serviciilor prezentate mai sus, echipa Colliers Bulding Surveying ofera si serviciul de asistenta tehnica pentru inspectia preliminara a apartamentelor. Pana in prezent, fiind realizate inspectii preliminare pentru apartamente in ansambluri rezidentiale precum: Green Lake, Rose Garden, Sidney Residence, Melbourne Residence, Felicity.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.