Business 7 Iulie 2009 20:04
Doua cladiri anexa de pe parcela din str. Brosteanu nr. 4 au fost demolate fara autorizatie la sfarsitul saptamanii trecute. Actiunea este una ce tine de domeniul dreptului penal, intrucat cladirile erau in raza de protectie a monumentelor istorice din strazile Dorobanti 16, Eminescu 27 si Eminescu 29, anunta Asociatia Salvati Bucurestiul (ASB).
Proprietarul, firma Rubin Gold SRL, intentioneaza sa ridice un turn - in varianta initiala de 200 metri, in ultima varianta de 60 metri (foto 1) - in curtile imobilelor pe care le detine: Eminescu 27, Dorobanti 16, Dorobanti 18, Brosteanu 2, Brosteanu 4.


Foto 1: Proiectul Rubin Gold SRL (Sursa: ASB)


Politia Comunitara a Sectorului 1 a fost sesizata telefonic si a surprins in flagrant, vineri (n.r. 3 iulie 2009) seara la ora 22:00 mai multe basculante care aduceau fara documente justificative balastru in curtea din Brosteanu 4 (cu rosu in foto 2). Astfel, polististii comunitari au constatat demolarea unei anexe si demolarea partiala a unei a doua anexe si totodata le-au solicitat proprietarilor sa se prezinte luni dimineata cu toate documentele la sediul Politiei.


Foto 2: Zona unde au fost demolate cele doua cladiri anexa (Sursa: ASB)


"Culmea tupeului, dupa constatarea facuta de catre Politia Comunitara, proprietarii au continuat demolarea celei de-a doua anexe, care a disparut cu desavarsire pana duminica seara", a afirmat presedintele ASB, Nicusor Dan.

Demolarea acestor cladiri anexa intra sub egida dreptului penal, deoarece a fost efectuata fara autorizatie intr-o zona care intra in raza de protectie a monumentelor istorice din strazile Dorobanti 16, Eminescu 27 si Eminescu 29.

"Asociatia Salvati Bucurestiul va cere Politiei Comunitare a Sectorului 1, Directiei de Cultura Bucuresti si Politiei Monumentelor sa constate faptele comise si sa inainteze un dosar penal catre Parchet. De asemenea, Asociatia Salvati Bucurestiul va cere Directiei de Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti sa blocheze orice procedura de avizare a Planului Urbanistic Zonal – PUZ Eminescu-Dorobanti-Brosteanu pana la incheierea cercetarii penale. Amintim ca PUZ-ul a fost discutat deja de trei ori in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului", a conchis presedintele ASB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.