„Faptul ca unii dezvoltatori ar putea opri santierele poate genera limitarea ofertei si chiar cresterea preturilor. Un element important pe piata rezidentiala este disparitia investitorilor care cumparau zeci de apartamente in scop speculativ, focusul fiind acum pe clientii finali, ceea ce reprezinta o etapa normala in evolutia acestui segment de piata”, a explicat Eduard Uzunov.


In opinia sa, sunt multe probleme care afecteaza piata negativ si sporesc starea de criza, precum obtinerea autorizatiilor si documentatiilor necesare de la primarii, lipsa apasatoare a infrastructurii, dar si a caselor si birourilor in raport cu cererea evidenta pe piata.

„Cand investitiile straine ar trebui incurajate si sustinute, atunci autoritatile se opun si refuza sa dea autorizatiile sau le dau foarte greu. Criza este temporara si decizia de a investi trebuie bazata pe o serioasa si detaliata analiza economica care sa fie aplicata pe termen lung. Acest calcul este valabil nu numai pentru cumparatori, ci si pentru dezvoltatori si investitori”, a adaugat presedintele Regatta.