O companie a anuntat ca va investi intr-un ansamblu rezidential in care se va regasi conceptul de casa pasiva
Specialistii sustin ca, in cazul unui astfel de imobil, consumul de energie este mai mic cu 70-80% decat in cazul unei locuinte construite in sistemul clasic. In Germania si tarile nordice, tari in care se insista pe eficienta energetica, locuintele de aceste gen reprezinta 40% din totalul caselor.

Casele pasive sunt construite din materiale obisnuite, dar, prin calcule complexe si o termoizolare eficienta, acestea reusesc sa elimine transferul de energie cu mediul inconjurator. In timp ce o casa normala poate avea pierderi de energie, care apar prin punti termice, brese in sistemul proiectat pentru eficienta termica a casei, care se formeaza de regula la imbinari, in zonele de strapungere a tevilor, o casa pasiva se comporta impecabil gratie sistemului eficient folosit pentru pastrarea temperaturii in interiorul locuintei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.