„Am investit, pana in prezent, 400 milioane euro in proiecte imobiliare si avem documentatie in pregatire pentru a investi inca un miliard de euro”, a spus Burduja, intr-un citat de NewsIn. Pe acest segment, banca si-a dublat, volumul de credite acordate, in decursul ultimului an.

In portofoliul de credite pentru proiecte imobiliare, 40% reprezinta investitii in sectorul rezidential si restul, de 60%, sunt finantari ale cladirilor de birouri si ale suprafetelor comerciale.

Ca tendinta in finantarea segmentului imobiliar, Burduja afirma ca Raiffeisen Bank isi va mentine linia conservatoare pe care a mers pana in prezent.

Citeste si:

„Am fost intotdeauna restrictivi. Suntem recunoscuti drept conservatori printre jucatorii importanti din piata imobiliara. Spre deosebire de alte banci, implicate in mega-proiecte, care participa la imprumuturi sindicalizate, noi am preferat finantarea individuala, a proiectelor de dimensiune medie, bine amplasate, pentru care am primit proiectii financiare convingatoare”, a adaugat prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank Romania.

Burduja spune ca, la Raiffeisen Bank, raportul intre creditul acordat de banca si valoarea totala a proiectului difera in functie de calitatea constructiilor si de bonitatea dezvoltatorului, dar adauga ca "nivelul recomandat de marile firme internationale de profil, mai ales in situatii de criza, precum cea actuala de la nivel global este de cel mult 65% si cu cat banca finanteaza mai putin, cu atat risca mai putin”.