Noul smartphone pe care Apple l-a lansat cu mare fast in urma cu trei zile in SUA nu va functiona pe retelele de internet super-rapide care se gasesc in cea mai mare parte a Europei.

Problema este legata de frecventele folosite in Europa. Astfel, Iphone 5 nu va fi compatibil cu serviciile 4G pe frecventele 800MHz si 2,6GHz, dezvoltate in majoritatea tarilor din vestul continentului, inclusiv in Spania, Italia si Franta, scrie incont.ro.

Noul gadget va putea fi utilizat, insa, pe frecventa 1,8GHz, care inca mai este folosita pentru servicii de voce de catre majoritatea operatorilor telecom din Europa.

Doar Deutsche Telekom din Germania si Everything Everywhere din Marea Britanie pot oferi, in prezent, cel mai rapid internet pentru utilizatorii iPhone 5, pentru ca deocamdata doar aceste doua companii au frecventele potrivite.

Apple va introduce, ulterior, alte modele care vor fi mai apropiate de nevoile operatorilor europeni, sustin analistii, dar pentru moment, cei care isi vor achizitiona un iPhone 5 nu vor putea sa-l foloseasca pe retelele de mare viteza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.