Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca acordul multilateral ACTA impotriva contrafacerii este "dezechilibrat", relateaza AFP.

"Cred ca forma sa actuala nu este buna. (...) Nu cred ca vom avansa cu acest acord in forma actuala", a declarat social-democratul german.

El a mai mentionat ca a facut apel catre Comisia Europeana "inca din 2010" sa "inceteze cu secretele. (...) Nu a facut asta si acum primeste critici", a adaugat Schulz.

Consultarile Parlamentului European privind ACTA sunt preconizate sa inceapa pe 27 februarie, conform declaratiilor lui Schulz, iar europarlamentarii vor trebui sa se pronunte inainte de luna iunie.

Sambata, zeci de mii de persoane au manifestat in toata Europa, in Germania estimandu-se participarea a 100.000 de persoane, impotriva cenzurarii Internetului de catre prevederile continute in acest acord multilateral privind contrafacerea.

Eurodeputatii socialisti, liberali si ecologisti denunta riscurile unui text care apara prea mult persoanele care detin drepturile de autor in detrimentul societatii.

  • Citeste totul despre tratatul ACTA:

Textul ACTA: Ce prevede Acordul comercial de combatere a contrafacerii


Romania a semnat pactul ACTA, "calaul Internetului liber"

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.