Steve Jobs, directorul executiv al Apple, apara conditiile de lucru de la fabrica de electronice Foxconn din Taiwan, unde este produs iPhone, si in cadrul careia s-au inregistrat 10 sinucideri ale angajatilor.
El a luat apararea contractorului sau taiwanez Hon Hai Precision Industry, cunoscut si ca Foxconn, spunand ca sinuciderile angajatilor nu au fost determinate de conditiile de munca, desi initial motivul a fost acesta. Executivul a declarat ca a fost ingrijorat de situatie si ca a incercat sa inteleaga ce se intampla si a fost deschis la colaborare pentru iesirea din aceasta situatie, scrie Wall-Street.

Foxconn a anuntat recent ca a marit salariile angajatilor cu aproximativ 30%, mai mult decat anuntate compania initial. Compania care produce terminale pentru companii ca HP, Dell si Apple a anuntat ca va mari salariile imediat la fabricile din intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.