Apple revolutioneaza din nou si lanseaza PC-ul tableta iPad, un gadget ce ar putea reinventa unele segmente media - cartile, ziarele si televiziunea. Gigantul IT risca insa sa fie chemat in justitie, dupa ce s-a descoperit ca iPad reprezinta o marca inregistrata.

"Cred ca iPad-ul este un pas facut de Apple pe trendul de crestere semnificativa a utilizarii echipamentelor mobile.(...) Pozitionarea iPad-ului este intre netbook si smartphone, astfel ca lansarea gadget-ului Apple nu va reinventa, neaparat, industria de PC-uri, ci ii va influenta directia de evolutie a unei cereri care se manifesta evident”, sustine Teodor Cimpoesu, directorul general al filialelor din Romania si Bulgaria al Kaspersky Lab, scrie Wall-Street.

Pret: Versiunea de 16 gigabite va fi comercializata pentru 499 dolari, cu 50% mai putin decat estimau analistii, in timp ce modelul de 32 gigabite va costa 599 dolari.

Functionalitate:
"iPad este o alternativa pozitionata premium la netbook-uri, care are plusurile si minusurile ei, la fel cum MacBook-urile sunt alternative pozitionate premium la PC-uri. In cazul in care iBooks se va dovedi un magazin competitiv de carti este posibil sa vedem iPad ca un concurent "multifunctional" la e-readere (n.red cititoare de carti electronice) precum Kindle ( n.red produs de Amazon) sau Sony Reader”, a declarat Radu Ionescu, managing director al Kinecto, una dintre principalele agentii de comunicare digitala pe piata locala.

Un gadget.... aproape perfect: Apple risca sa fie chemata in justitie pentru folosirea unor marci fara autorizatie. Dupa iPhone, s-a descoperit ca si iPad, numele tabletei PC lansata miercuri de Apple, reprezinta o marca inregistrata, informeaza Money.ro. Compania franco-italiana ST Microelectronic detine inca din anul 2001 drepturile pentru folosirea marcii pe piata europeana, relateaza ziarul francez La Tribune. Denumirea "iPad" ar putea declansa, totodata, o disputa intre Apple si grupul Fujitsu. Japonezii au depus in 2003 o cerere de inregistrare a acestei marci in Statele Unite. Oficialii companiei americane nu au comentat dezvaluirile presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.