Sarah Palin, fosta candidata la vicepresedintia Statelor Unite, i-a intrigat suficient pe utilizatorii de internet din lumea intreaga pentru a ajunge in fruntea topului anual publicat miercuri de Google.

Palin a devansat Jocurile Olimpice de la Beijing, Facebook si site-ul spaniol de socializare Tuenti.

Potrivit NewsIn, topul publicat miercuri este stabilit in baza unui criteriu care privilegieaza cuvintele-cheie aflate la mare cautare, comparand popularitatea lor din anul curent cu frecventa din cel precedent.

Actorul australian Heath Ledger, mort in urma unei supradoze de medicamente in ianuarie, ocupa locul cinci in clasamentul intocmit de Google, urmat de presedintele american ales Barack Obama.

Site-urile de socializare au o prezenta masiva: in afara de Facebook si Tuenti, site-ul polonez `Nasza Klasa`si cel german `Wer Kennt Wen` se claseaza pe 7, respectiv pe locul 8 la nivel mondial. Top 10 este incheiat de Euro 2008 si formatia Jonas Brothers.

Telegenica Sarah Palin, iesita din anonimat cu doar doua luni inainte de alegeri, a suscitat curiozitate mai mult in strainatate decat in SUA, unde ocupa de abia locul 7, fiind devansata de Obama (locul 1), operatorul telefonic AT&T, iPhone, YouTube si Fox News.

Google monopolizeaza circa 63% din cautarile pe internet in SUA.

Yahoo!, prin care sunt efectuate 20% din cautari, a publicat un palmares mult diferit, in baza celor mai frecvente cautari, in care Britney Spears ocupa locul 1, pentru a saptea oara in opt ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.