Executivul are nevoie de 3,6 miliarde de lei in acest an pentru a creste salariile bugetarilor cu 16% de la 1 iunie. De unde va face Guvernul rost de bani?

Executivul si-a propus sa aprobe ordonanta de urgenta privind reintregirea salariilor pana la sfarsitul lunii mai, pentru ca majorarea sa intre in vigoare in iunie. Calculele pe baza carora vor creste salariile au fost deja facute si au fost prezentate oficialilor FMI, potrivit Romania TV. Urmeaza ca cifrele sa fie dezbatute saptamana viitoare, la urmatoarea misiune a fondului.

  • De unde face Guvernul rost de bani?
Ministerul Finantelor are o rezerva de 300 de milioane de lei, la care se adauga incasarile mai mari cu 1,6 miliarde de lei din contributii sociale, asta insa doar pentru ca salariile impozitate vor fi mai mari. De asemenea, Finantele se asteapta la alte 500 mil. euro la buget din cresterea consumului si la 1,2 miliarde lei ce vor fi transferate la urmatoarea rectificare bugetara programata in luna iulie, scrie economica.rtv.net.

Fostul premier, actual presedinte al PDL, Emil Boc, a declarat, ca preocuparea majora a PDL si a coalitiei este reintregirea salariilor bugetarilor, aratand ca decizia va apartine Guvernului.

Citeste si: Guvernul anunta: Diminuarile salariale vor fi recuperate integral in acest an

"Preocuparea majora a PDL si a coalitiei este reintregirea salariilor bugetarilor. Este vorba despre un angajament politic al coalitiei pe care l-am facut inca din 2010", a adaugat Emil Boc, conform MEDIAFAX.

In opinia acestuia, "acum sunt intrunite conditiile ca si ultima parte din salariile bugetarilor sa fie reintregita".

Boc a evitat sa precizeze o data, mentionand ca decizia va apartine Guvernului, in functie de discutiile pe care acesta le are cu organismele internationale si cu calendarul executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.