Incepand cu luna februarie, angajatii de la stat vor primi salariile majorate cu 15% fata de nivelul din octombrie 2010, a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, primul-ministru a anuntat ca pensiile celor care beneficiaza de grupele I si II de munca vor creste, in medie, cu 93 de lei.

“In primul rand, incepand cu luna februarie toti bugetarii vor avea pe card, cu 15% mai multi bani decat au avut in octombrie 2010. Intre 5-15 februarie, aceasta este vestea buna pentru bugetari, pentru ca vor avea mai multi bani decat in ultima parte a anului 2010, cu 15% in concret vor avea mai multi bani pe card sau in mana, in functie de cum se plateste salariul la fiecare unitate bugetara”, a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei Executivului de miercuri, scrie AvocatNet.

Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 878, din 28 decembrie 2010, prevede majorarea cu 15% a salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflate in plata la 1 octombrie 2010.

De asemenea, incepand cu luna februarie, 1.541.000 de pensionari, beneficiarii grupelor de munca I si II, vor primi pensiile marite.

  • Majorarea, asigura primul-ministru, va fi permanenta.

"Prin noua Lege a pensiilor, pe care am aprobat-o la sfarsitul lui 2010, beneficiarii grupelor de munca 1 si 2, incadrati in aceasta activitate pana la 1 aprilie 2001, deci cei care au lucrat in conditii de munca dificile, vor primi un sprijin financiar prin aplicarea acestor grupe de munca la pensie", a spus premierul Emil Boc, conform Realitatea.

Potrivit premierului, pensia acestei categorii de pensionari va creste, in medie, cu 93 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.