Reprezentantii FMI s-au aflat miercuri la Bucuresti si discuta cu oficialii Ministerului Muncii. Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat la intrarea in sediul MMFPS ca trebuie evaluata o eventuala majorare a salariului minim, intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie.

  • Salariul minim, deficitul bugetar. Ce spun reprezentantii FMI?

Jeffrey Franks a spus ca sunt intarzieri in ceeea ce priveste legea salarizarii unitare si cea a pensiilor, dar a aratat ca spera ca acestea sa fie recuperate.

Franks a sustinut ca stie ca au fost facute presiuni privind majorarea salariului minim si ca acest lucru ar putea fi un avantaj, dar ca trebuie facuta o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce inseamna o eventuala majorare intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie, scrie MEDIAFAX.

El a mai precizat ca deficitul este de 4,4% si ca pana acum nu s-au discutat alte cifre, iar la o prima vedere aceste date par a fi in regula.

  • Salariul minim, deficitul bugetar. Ce spune reprezentantul Romaniei la FMI?

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a precizat ca in cadrul intalnirii spera ca legislatia sa fie aprobata in timp si sa nu creeze probleme in derularea programului.

Intrebat daca salariul minim ar putea sa creasca, Tanasescu a raspuns ca nu s-a discutat pana acum acest subiect, dar ca probabil va fi abordat in sedinta de miercuri.

  • Stimulentele, pe placul Fondului Monetar International?

Negociatorul-sef al FMI pentru Romania a mai declarat ca stimulentele trebuie sa fie limitate si acordate doar angajatilor care se ocupa strict de colectarea impozitelor si a taxelor. Reprezentantii FMI au ajuns din nou in Romania, pentru a evalua acordul in derulare, dar si pentru a incepe discutiile despre un nou imprumut, scrie Realitatea.

  • De ce se afla reprezentantii FMI in Romania?

Vizita reprezentantilor FMI la Bucuresti are in vedere evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri, a declarat, duminica Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.
Citeste si:
În ce sector va crește salariul minim pe economie. Mulți români...
În ce sector va crește...

Oficialii FMI vor avea discutii preliminare cu autoritatile romane privind continuarea actualului program, iar negocierile vor avea loc, cel mai probabil, la inceputul anului viitor.

Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca este un sustinator fara rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza imprumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusa la dispozitie in cazul in care situatia internationala o va impune.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat recent ca un nou acord de doi ani cu FMI, dupa finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia si sa poata implementa propriile politici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.