Romania a devenit, oficial, tara cu cel mai scazut nivel de trai din Uniunea Europeana, arata statisticile FMI.
PIB-ul pe cap de locuitor, calculat in functie de puterea de cumparare, a scazut dramatic anul trecut , ajungand sub cel al Bulgariei, care ocupa pana acum ultimul loc.

Statisticile Fondului Monetar International arata ca Romania se afla in topul tarilor cu cele mai slabe performante economice in perioada 2009-2011, scrie Money.ro Iar acest lucru s-a vazut si la nivelul standardului de viata: produsul intern brut al Romaniei pe cap de locuitor, raportat la puterea de cumparare, a scazut anul trecut cu 6% fata 2008, pana la 11.869 de dolari. Pana anul trecut, Bulgaria era tara europeana cu cel mai scazut nivel de trai.

In continuare, estimarile incluse in baza de date a FMI arata ca decalajul dintre cele doua tari se va mari pana in 2015, in favoarea vecinilor de la sud de Dunare. Iar fata de celelalte state din regiune, nici nu poate fi vorba de o comparatie: Polonia si Ungaria vor incheia acest an cu un PIB de peste 18.800 pe locuitor, iar in Cehia, indicele se apropie de 25.000 de dolari, informeaza Romania Libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.