In timpul guvernului Boc, datoria publica a crescut cu 688 de euro pe cap de locuitor. Pentru fiecare persoana care poate munci, s-a ajuns ca statul sa datoreze extern 4.494 euro.

In timpul guvernului Boc, datoria publica a crescut cu 688 de euro pe cap de locuitor. Pe fiecare persoana care poate munci cresterea a fost de 7.128 de lei, adica 1.658 de euro. S-a ajuns ca statul sa datoreze la banci si la Fondul Monetar International 4.494 euro pentru fiecare persoana activa, scrie Gandul.

In luna aprilie, datoria publica a statului roman era de 173,903 miliarde de lei, din care 93,85% reprezinta datoria publica guvernamentala, iar restul - datoria publica locala.

De asemenea, cea de-a cincea transa din imprumutul acordat Romaniei de catre Fondul Monetar International, in valoare de 913 milioane de euro, va intra astazi in rezerva Bancii Nationale, conform Realitatea.

Prin programul de asistenta financiara acordat Romaniei prin Acordul Stand-By, semnat in mai 2009, tara noastra trebuie sa primeasca in total 20 de miliarde de euro. Pana acum, luand in calcul si cea de-a cincea transa, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.