Scaderea contributiilor la pilonul II al pensiilor private obligatorii, de la 2,5% la 0,5%, propusa de MFP, poate produce consecinte dezastruoase pentru participantii de astazi la sistem, pensionarii de peste 20-30 de ani.

Sustineti aceasta petitie initiata de Wall-Street.ro

IN ATENTIA: Primului Ministru, a Ministrului Finantelor Publice si a ministerelor de resort

Nationalizarea mascata a sistemului de pensii private, care falimenteaza cu buna stiinta fondurile si cele peste 5 milioane de participanti, va duce la diminuarea veniturilor de la varsta retragerii din activitatea profesionala pana la un nivel care nu poate asigura in niciun caz un trai decent, ci doar supravietuirea. Opinia redactiei Wall-Street.ro, a specialistilor consultati de noi si sustinuta de cititorii nostri, este ca o astfel de masura va duce la anihilarea singurei solutii de rezolvare a sistemului public de pensii falimentar si la distrugerea a 12 ani de constructie legislativa si institutionala in domeniul pensiilor private. Solutie care nu va mai permite, ca in ziua de astazi, ca o generatie intreaga de pensionari sa fie la mana deciziilor arbitrare ale unui guvern care reactioneaza la criza la dupa mai mult de 18 luni de la inceputul acesteia.

Semneaza petitia aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.