Primele monede euro "made in Romania" ar putea fi produse incepand din 2011 la Metrom Brasov. Pentru "a-si face mana", Metron va incepe in viitorul apropiat productia de monede romanesti, primele teste sunt deja batute asteptand "omologarea" Bancii Nationale a Romaniei.

"Suntem in discutii avansate cu Banca nationala, cu colegii din Monetaria Statului in vederea turnarii monedelor europene la Metrom Brasov. Metrom Brasov are din fericire capacitatea tehnica de a face acest lucru si decat sa apelam la firme straine care sa bata moneda euro, mai bine le fabricam la noi in tara", a spus senatorul de Brasov Titus Corlatean, potrivit EurActiv.

Acesta a mai explicat ca pentru a avea masa monetara in euro "gata" in 2015 cand este estimata intrarea Romaniei in Zona Euro, turnarea monedei unice europene trebuie sa inceapa cu cel putin 3 ani inainte.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.