Daca in 2007 si 2008, cand economia "duduia" bancile lansau credit dupa credit, criza de la finele anului trecut a corectat aceasta tendinta. Astfel, de cand Romania este in 're-ce-si-u-ne', bancile cauta sa se mentina pe linia de plutire si sa faca tot mai atractive produsele de economisire, sursa lor de lichiditati.
Wall-Street prezinta topul celor mai importante produse financiare lasante de banci in 2009:

  • Locul 1. Depozitul in lei Super 90 cu dobanda progresiva a fost lansat de Bancpost la inceputul lui 2008. Acesta este un depozit la termen (90 de zile) cu dobanda progresiva ce ofera clientilor posibilitatea de a-si retrage banii oricand, pastrandu-le dobanda acumulata pana la data retragerii. Dobanda creste treptat pe fiecare interval de 30 de zile, de la 14% pe an la 15% pe an, ajungand la 16% pe an la scadenta. Produsul exista si in Euro.

  • Locul 2. La implinirea a 145 de ani de la infiintare, CEC Bank a lansat pentru populatie si firme un depozit cu dobanda fixa pentru 145 de zile cu dobanda fixa de 13% pe an. Produsul financiar are ca noutate faptul ca dobanda poate fi incasata de clienti in ziua constituirii depozitului, nu la implinirea termenului pentru care a fost construit acesta. Depozitul poate fi constituit pe perioada 11 mai -11 august 2009, iar suma minima a numui depozit este de 5.000 lei.

  • Locul 3. Contul de Economii Combinat, lansat in iunie 2009 de Bancpost ofera populatiei o dobanda anuala de 12% pentru sume de peste 50.000 lei si de 9% pentru sumele mai mici de 50.000 de lei. Dobanzile se capitalizeaza lunar, iar contului i se poate atasa un card de debit Visa Classic International.

  • Locul 4. ING Card Cont`Rol este cont curent cu card atasat, ce ofera clientilor acces in orice moment la suma din cont si o dobanda de 9% pe an. Banca nu solicita o suma minima pentru deschiderea unui astfel de cont. Taxa anuala de administrare a contului este de 20 lei, iar cea pentru card de 28 lei.

  • Locul 5. In mai 2009, Credit Europe Bank a lansat un depozit pentru IMM-uri, cu scadenta la 3 sau la 6 luni pentru care se plateste dobanzi progresive fixe de pana la 16% pe an pentru lei, de 6,5% pe an pentru euro si de 4,75% pe ani pentru depozitele in dolari.

Restul topului il gasiti pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.