Business 8 Iulie 2009 00:37
La aproape trei luni dupa introducerea impozitului forfetar, ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca aceasta taxa pentru IMM-uri a fost o eroare a Guvernului. Premierul Emil Boc refuza sa comenteze in lipsa unei evaluari a incasarilor.
"Si Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei" a declarat recent in cadrul unul forum, Adriean Videanu.

Acesta a adresat participantilor la forum o invitatie la elaborarea unui cadru legal cat mai eficace pentru stimularea economiei, dand ca exemplu cele 500 de taxe ale romanilor, din care doar 7 aduc venituri serioase la buget (97%), potrivit Wall-Street.

Premierul Emil Boc a refuzat sa spuna daca, in opinia sa, introducerea impozitului forfetar a fost o eroare.

"Guvernul va face analizele de rigoare. Guvernul nu face declaratii fara sa aiba o fundamentare a ceea ce inseamna incasari, prognoze pe venituri. Asteptam luna aceasta sa avem evaluarea oficiala a primelor sase luni, dupa care va vom putea spune eficienta fiecarei masuri din planul anticriza", a declarat Boc.

Numai in prima luna de la introducerea impozitului forfetar, peste 1.500 de IMM-uri au cerut dizolvarea firmelor.

Impozitul forfetar este inspirat din masurile fiscale frantuzesti. IMM-urile franceze au avut de platit o suma fixa pe luna pana la intrarea economiei Frantei in criza, cand, fiind o masura prociclica (n.r. adanceste si mai mult in criza, economia unde este folosit, conribuind la instalarea recesiunii), impozitul a fost suspendat.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.