Compania Black Sea Global Porperties (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu prin interemediul Rompetrol Holding SA, care preluat in februarie peste 90% din actiunile fondului de investitii Fabian Romania, a anuntat va delista luna viitoare fondul de la bursa londoneza.

BSGP intentioneaza sa isi mareasca participatia detinuta la Fabian la 100%, preluand si restul actiunilor in urmatoarele saptamani. In calitate de actionar majoritar, compania a cerut astazi delistarea fondului Fabian Romania de pe piata Alternative Investment Market (AIM), administrata de Bursa de Valori din Londra, incepand cu data de 8 aprilie.

Dupa ce BSGP a achizitionat la inceputul lunii noiembrie 2008 circa 25% din actiunile Fabian Romania, compania a anuntat la sfarsitul lunii decembrie ca a depus o oferta de 37,8 milioane de euro pentru preluarea fondului de investitii, intreg pachetul de actiuni al Fabian Romania fiind evaluat la 50,8 milioane de euro.

La sfarsitul anului 2006, Fabian a reusit sa obtina 40 de milioane de euro, prin listarea pe bursa londoneza.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.