Ministrul delegat pentru Administratie Publica, Victor Paul Dobre, a confirmat ca Guvernul va cheltui o suma estimata la acest moment de 95 milioane lei pentru organizarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, banii urmand sa fie alocati din Fondul de rezerva bugetara.

Suma este semnificativ mai mare decat cea pentru referendumul din 2007, cand au Executivul a anuntat costuri de 60 milioane de lei.

"In prezent, cheltuielile totale impuse de organizarea referendumului sunt estimate la aproximativ 95 milioane lei, dar in conditiile in care vor fi deschise sectii de vot si in strainatate, deja fiind realizate si unele economii", au aratat sursele citate.

Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor participanti, elimina sintagma "la nivelul tarii" legata de voturile exprimate, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a precizat astfel ca a fost eliminata discriminarea prin care cetatenii romani, aflati in strainatate, nu puteau vota la referendum si erau valabile doar voturile exprimate pe teritoriul national.

Sursele citate au mai declarat ca unele circumscriptii electorale vor fi "redesenate", pentru sedinta de sambata a Guvernului fiind pregatite sase proiecte de hotarari pentru organizarea referendumului.

Parlamentul a stabilit ca referendumul sa fie organizat la 29 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.