Moneda nationala a inregistrat un nou minim istoric in fata euro, pentru a patra zi consecutiv.

BNR a anuntat un curs valutar de 4,4463/lei pentru un euro, in crestere cu 0,5 bani fata de cel afisat marti.

Pietele financiare sunt sub presiune puternica de la inceputul saptamanii trecute, pe fondul tensiunilor politice din Grecia, unde liderii politici nu au reusit sa formeze o coalitie de guvernare si vor fi organizate noi alegeri anticipate, cel mai probabil in luna iunie.

Cursul leului fata de euro a doborat record dupa record de la inceputul lunii mai, depreciindu-se cu 1,1%, initial din cauza turbulentelor de pe scena politica locala, la care s-au adaugat temerile privind soliditatea zonei euro.

De la inceputul anului, leul a scazut cu 2,93% in raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.

Cursul a depasit 4,45 lei/euro la inceputul sesiunii interbancare de miercuri, moment in care banca centrala a intervenit indirect in piata pentru a limita deprecierea monedei nationale, potrivit dealerilor, in conditiile in care sentimentul negativ international a pus presiune si pe piata locala, informeaza MEDIAFAX.

Dolarul american a urcat cu 4 bani, pana la cotatia de referinta de 3,4987 lei.

Si francul elvetian s-a apreciat fata de moneda nationala, ajungand pana la 3,7020 lei/unitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.