Seful Misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks, se afla astazi in tara noastra pentru a se intalni cu noul premier, Mihai-Razvan Ungureanu.

Ungureanu: Vom transmite FMI un semnal de continuitate, noii ministri se vor acomoda cu Fondul

Guvernul va transmite oficialilor FMI si CE, la intalnirea programata pentru miercuri, un semnal de continuitate privind respectarea angajamentelor convenite de fostul Cabinet si va permite noilor ministri sa se "acomodeze" cu membrii misiunii, a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"In primul rand, dam un semnal de continuitate in ceea ce priveste respectarea angajamentelor internationale pe care guvernul precedent si le-a asumat, ni le asumam la randul nostru. Este si o intalnire de acomodare cu noii conducatori de ministere care sunt implicati in acoperirea angajamentelor noastre externe", a spus Ungureanu, conform MEDIAFAX.

El a apreciat ca intalnirea este una "normala, naturala", in care nu va fi pusa in discutie scrisoarea de intentie convenita deja de cele doua parti, ci doar vor fi analizate rezultatele obtinute pana in prezent.

"Discutia se va axa, in principal, pe situatia economica internationala si pe ceea ce astazi avem in tara. Evident, vom face o trecere in revista a rezultatelor pe care, pana in momentul de fata, le-am inregistrat in punerea in aplicare a punctelor cunoscute din scrisoarea de intentie", a afirmat premierul.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca Guvernul va discuta cu reprezentantii FMI, CE si BM "pe marginea scrisorii de intentie" convenita cu guvernul anterior si ca intalnirea va fi una "cordiala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.