Facebook ar putea depune miercuri documentatia pentru listarea la bursa de la New York printr-o oferta publica initiala de 5 miliarde de dolari si a selectat Morgan Stanley si patru alte banci ca intermediari ai operatiunii, au declarat surse apropiate discutiilor pentru IFR, preluat de Reuters.

Compania fondata de Mark Zuckerberg in 2004 se pregateste sa efectueze cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata in industria IT.

Tinta de finantare de 5 miliarde de dolari este una preliminara si ar putea fi ridicata in urmatoarea perioada, in functie de cererea din partea investitorilor, scrie MEDIAFAX.

Celelalte banci selectate ca intermediari sunt Goldman Sachs, Bank of America, Merrill Lynch, Barclays Capital si JP Morgan, insa sindicatul ar putea fi extins mai tarziu, au adaugat sursele citate.

Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.

Documentatia pentru oferta publica initiala prevede debutul actiunilor Facebook la bursa de la New York in luna mai.

Initial, zvonurile din piata indicau o oferta publica initiala de 10 miliarde de dolari, insa chiar si la 5 miliarde de dolari Facebook ar depasi orice listare efectuata vreodata in industria IT, inclusiv cea a Google, care a atras 2 miliarde de dolari la debut.

Analistii estimeaza ca oferta publica initiala a Facebook ar putea stabili un nou minim record in privinta comisionului acceptat de aranjori pentru a castiga "privilegiul" de a organiza operatiunea.

Citeste si: Dupa listarea in SUA, actiunile Facebook se vor tranzactiona si la BVB


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.