Tinut la secret din 2007, salariul Guvernatorului Bancii Nationale Mugur Isarescu a crescut in ultimii 3 ani cu 70%.

Mugur Isarescu, a incasat anul trecut un salariu de 617.000 de lei, adica aproximativ 146.500 de euro pe an sau 12.213 de euro pe luna, calculat la cursul mediu al anual din 2010, de 4,2099 de lei pentru un euro. Informatia a aparut, dintr-o greseala si pentru scurt timp, pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

In momentul de fata, in declaratia de avere a guvernatorului datata cu 3.11.2010, cifra ce indica "venituri din salarii”, este blurata.

„Publicarea initiala pe Portalul declaratiilor de avere si de interese a veniturilor angajatilor cu functii de conducere din cadrul Bancii Nationale a României a constituit o eroare de procesare, remediata ulterior, in conformitate cu prevederile acordurilor la care Romania este parte”, au explicat reprezentantii ANI, citati de Money.ro. Institutia nu a confirmat suma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.