Presedintele Traian Basescu, care se afla la intalnirea cu membrii delegatiei FMI, a spus ca "insista" asupra mentinerii anului 2015 ca obiectiv pentru admiterea Romaniei in zona Euro.

La inceputul discutiilor, cand presa a avut acces, presedintele a reamintit membrilor delegatiei ca in Romania vor fi alegeri si ca problema principala ramane criza economica economica care traverseaza tara, despre care nu este convins ca a fost depasita, relateaza MEDIAFAX.

"Problema este criza pe care o traversam...nu sunt convins ca am iesit"
, a spus presedintele, adresandu-se membrilor delegatiei FMI.

Dar, presedintele a inteles "foarte bine" ca performanta economica este "un indicator de succes".

Presedintele Basescu s-a referit la discutiile despre zona Euro, spunand ca insista asupra mentinerii lui 2015 ca obiectiv pentru admiterea Romaniei in zona Euro.

Discutia intre presedintele Romaniei si membrii delegatiei FMI continua cu usile inchise.

Vineri, delegatia FMI si Guvernul nu ajunsesera la o intelegere privind societatile de stat care urmeaza sa fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului si nivelului de reducere a contributiilor de asigurari sociale.

"Negocierile s-au blocat si de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intentie, care trebuia formulata astazi (vineri - n.r.). Guvernul nu vrea sa privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autoritatile vor si ca decizia privind reducerea CAS sa fie adoptata mai repede, pe fondul incasarilor bune din primul trimestru, desi initial se vorbise ca masura sa fie anuntata dupa mijlocul anului. Din aceste motive s-a amanat si intalnirea cu presedintele Basescu", declarau, pentru MEDIAFAX, surse apropiate negocierilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.