Romania s-ar putea confrunta cu o criza a finantarii in noiembrie din cauza deciziei guvernului de a refuza sa vanda titluri de stat la randamente mai mari de 7%, iar statul ar putea ajunge sa plateasca semnificativ mai mult, potrivit unei analize Reuters.

Guvernul intampina dificultati in implementarea masurilor de austeritate necesare derularii acordului cu Fondul Monetar International (FMI), impingand astfel dobanzile cerute de investitori tot mai sus, relateaza Wall-Street, citand Mediafax.

Ministerul de Finante a refuzat, insa, verdictul dat de investitori, argumentand ca masurile de austeritate vor determina, eventual, reducerea randamentelor, iar intre timp fonduri suplimentare ar putea fi atrase de pe pietele financiare externe.

Numirea unui ministru al Finantelor mai putin cunoscut, Gheorghe Ialomitianu, nu a schimbat aceasta strategie. Mana ministrului ar putea fi fortata daca FMI decide luna urmatoare, potrivit asteptarilor, ca guvernul trebuie sa inceteze sa acumuleze arierate, noteaza Reuters.

Rezolvarea acestor datorii ar lasa, aproape sigur, guvernul intr-o lipsa de fonduri care nu-i va permite sa ignore pietele financiare locale.

Mai multe informatii cititi in Wall-Street!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.