Warren Buffett si Bill Gates, cei mai bogati oameni din SUA, au facut un apel catre bogatii lumii pentru a dona jumatate din fabuloasele averi pentru actiuni de binefacere. Actiunea este inceputa chiar de ei.
Cei doi, impreuna cu sotia lui Bill Gates, Melinda, au trimis o scrisoare concetatenilor care fac parte din topul celor mai bogati pentru a se alatura celei mai mari actiuni de caritate din istorie. Ei au mai declarat ca in aceste momente grele, in care recesinea a lovit fara mila, oamenii bogati au obligatia morala sa-i ajute pe cei nevoiasi.


Intr-un calcul aproximativ, intreaga avere a celor 400 de miliardari din topul Forbes s-ar ridica la 1,2 trilioane de dolari. Astfel, daca acestia s-ar angaja la initiativa celor trei, s-ar strange 600 de miliarde de dolari pentru organizatii caritabile , informeaza CNN Money.

Omul de afaceri Warren Buffett a explicat ca oamenii foarte bogati se gandesc la ce ar putea face cu averilor lor, insa amana sistematic decizia, uneori pana in momentul cand e prea tarziu.

"Daca asteapta sa isi scrie testamentul la 90 de ani, sansa ca puterea lor de gandire si vointa sa fie mai bune decat in prezent este nula," a spus celebrul investitor.

David Rockefeller a promis ca dupa moartea sa, mai mult de 1 miliard de dolari vor fi donati catre cauze caritabile, 100 de milioane de dolari fiind destinati Muzeului de Arta Moderna, Universitatii Harvard si Fondului Rockefeller Brothers. Lui i s-au alaturat George Soros, investitorul supranumit "Omul care a invins Banca Angliei" si antreprenorul media Gerry Lenfest, personalitati care au decis deja renuntarea la jumatate din avere.

Scopul este de a contribui la crearea unei increderi in societatea celor bogati care ar trebui sa acorde din averea lor, si sa creeze un grup al oferi sfaturi cu privire la filantropie, a declarat Melinda Gates, sotia domnului Gates si co-presedinte al Bill & Melinda Gates Foundation, scrie WSJ.

Cei mai bogati oameni din Romania ar face un astfel de gest?- Spune-ti parerea pe Forum!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.